tirsdag den 10. december 2013

The Body Farm


Vidste I, at der findes et sted i USA, som hedder The Body Farm? Det gjorde jeg ikke før jeg så et program om det i TV. Jeg har blogget om det tidligere på Krimifan, men det er ved at være længe siden og jeg synes det er et spændende emne, som godt kan tåle at blive luftet en gang mere. 

The Body Farm ligger få kilometer fra downtown Knoxville, Tennessee. Det er et stort udendørs område, hvor lig ligger spredt ud over det hele. De er placeret i forskellige stillinger. Nogen ligger, andre sidder og der er sågar lavet forsøg med hængning.  Nogen af ligene  er overdækket med plastik, imens andre bare ligger frit. Nogen lig er nøgne imens andre er fuldt påklædte.  De fleste er placeret udendørs, men der er osse små huse hvor der er placeret lig.

The Body Farm, er en forskningsenhed hvor antropologer studerer ligenes forrådnelsesproces. De ansatte tager billeder af ligene hver dag, for derved at studere og dokumentere deres forrådnelsesproces i forskellige omgivelser, vejrforhold, årstider osv. I programmet får vi lov at se lig i forskellige stadier. Bl.a. ser vi et lig der har ligget i 3 dage. Det er overdækket med plastik og opsvulmet. Maddikerne vælter rundt over hele liget. Andre lig er indtørrede og sorte.

Lyder det makabert?? Det synes jeg på en måde det gør, men det er jo brugbar forskning og folk står i kø for at donere deres kroppe til stedet!  (Personligt ville jeg ikke bryde mig om at ligge og rådne for øjnene af en hel flok studerende). Selvom jeg synes det er lidt noget underligt noget, så synes jeg samtidig, at det var vildt fascinerende at se. Jeg har læst så mange krimier, med levende beskrivelser af forrådnede lig. Billeder som jeg indtil nu, har måttet bruge min fantasi til at forestille mig – nu kender jeg detaljerne ;)

Hvis I skulle ha lyst til at se flere billeder derfra, kan I Google The Body Farm. Der ligger en hel del billeder. Nogen meget klamme, andre knapt så meget. Jeg har forsøgt at finde noget lige midt imellem til jer. Jeg synes ikke det ville være fair, at smaske et af de rigtig ulækre op i hovedet på jer, sådan helt ufrivilligt og uforberedte ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar