fredag den 22. januar 2016

Anmeldelse: Inger Wolf - Brændte sjæleEndelig nyt fra Inger Wolf! Det er ingen hemmelighed, at hun er en af de danske krimiforfattere jeg sætter størst pris på at læse. Inger Wolf, har skrevet 7 bøger i serien om kriminalbetjenten Daniel Trokic, men Brændte sjæle, er første del af en helt ny serie. Her stifter vi bekendtskab med psykiateren Christian Falk.. jeps, det er helt rigtigt – ikke nogen politibetjent denne gang. Det var jeg spændt på!

Lad mig starte med at nævne, at vi ikke har at gøre med vores egen lille privatdetektiv. Christian Falk har en god ven ved politiet og bliver derfor kontaktet, for at yde faglig bistand i en temmelig underlig sag. En mand meldes savnet og snart er vi i gang med alt fra euforiserende svampe til parterede lig. Så har jeg ikke sagt for meget.

Sideløbende følger vi Christian på arbejde på psykiatrisk hospital, hvor han er i gang med et større nordisk projekt, som går ud på at scanne hjernerne på henholdsvis raske hjerner og seriemorderes hjerner. Her opdager han, at en af de frivillige forsøgspersoners scanningsbillede, er identisk med seriemordernes. Vedkommende er på fri fod og har opgivet falsk identitet!!!

Brændte sjæle er efter min mening, endnu en super god bog fra Inger Wolf. Der er masser af uhygge, opklaringsarbejde og snørklede plot. Den er skrevet i et letlæst, flydende og humoristisk talesprog. Vi slipper for alt for meget parforhold og føleri, men samtidig får vi et rigtig klart billede af hvem Christian Falk er som person. Jeg kan rigtig godt li ham. Måske synes jeg endda han er lidt sød. Og pæn… :)  Der er dog heller ikke nogen tvivl om, at Frk. Wolf har noget på hjerte i denne bog. Jeg tror hun vil pille lidt ved vores virkelighedsopfattelse og ved hvordan psykiatrien holder fast i teorier og danser lidt efter medicinalselskabernes piber. Noget i den dur. Og hun formåede at sætte mine tanker i gang. At gøre mig nysgerrig på psykedelikas effekt i syge såvel som raske hjerner. Er den virkelighed vi befinder os i, den ægte eller er der noget mere og større derude, som er mindst lige så rigtigt, hvis bare vi får lidt hjælp til at sanse og forstå den?? Interessant og skræmmende på samme tid.

Jeg sender 5 krimiperler lige i måsen på den her :)Følg også med på Facebook :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar