torsdag den 28. juli 2016

Anmeldelse: Camilla Grebe - Når isen brister"Når isen brister", handler om den unge kvinde Emma, som indleder et forhold til sin øverste chef, Jesper. Han ønsker det hemmeligholdt pga pressen, så ingen kender til deres hemmelighed. En dag hører Emma pludselig ikke mere fra Jesper og snart findes liget af en kvinde, i hans hjem. 

Hos politiet famler man i blinde, men da mordet ligner et tidligere uopklaret mord, beder de adfærdspsykologen Hanne Lagerlind, om hjælp. Hun er specialiseret i voldsomme gerningssteder og hjalp også politiet i den tidligere sag. 

Der er mange følelser i denne bog og jeg synes næsten den mere er en kærlighedshistorie end en krimi. Både mellem Emma og Jesper og mellem Hanne og Peter. Bevares, der er da også et psykologisk spil, men jeg synes på ingen måde det er særlig dybt eller enestående. Det tog mig ganske vist lidt tid, at nå frem til det twist der er, men desværre afsløres det lidt for tidligt, så vi hele tiden er et skridt foran gennem resten af bogen. Når politiet er på sporet af noget, eller når de er i vildrede, så ved vi allerde hvad der er sket. Det er ærgeligt, for det gør bogen kedelig og forudsigelig. 

Det mest gribende i bogen, var for mig, den midaldrende Hanne og hendes følelser for politimanden Peter, hendes manglende følelser for ægtemanden Owe og hendes angst for fremtiden i forbindelse med sygdommen demens, som har ramt hende. Meget fint og rørende beskrevet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar