tirsdag den 8. april 2014

Status på Krimimessen 2014 :)

På billedet ses fra venstre: Niels fra Krimifan, Rikke fra Krimifan, Betina fra Krimifan, Egill fra Forlaget Jentas, forfatter Chris Carter og så mig ude på fløjen :)

Det er længe siden jeg har glædet mig så meget til noget, som jeg glædede mig til Krimimessen 2014!
Nu er det hele slut og jeg sidder tilbage med en blanding af vemod og boblende glæde i hele kropppen. Vemodet skyldes udelukkende, at det hele gik så stærkt og der nu går et helt år, før jeg igen skal på krimimesse. Det er lidt en kamel der er en anelse svær at sluge :) Når det så er sagt, så tror jeg nok, at jeg kan leve højt på de mange gode oplevelser jeg har haft den forgangne weekend, i lang tid fremover. 


Messen startede ud på bedste vis, med at jeg spiste morgenmad sammen med Chris Carter og Johann fra forlaget Jentas. Ganske hyggeligt. Derefter var der afgang til Fængslet hvor jeg mødtes med de andre bloggere fra Krimifan.dk. Det var dejligt at se dem alle igen. De fleste af os ses jo kun to gange om året, når der er Krimimesse og BogForum.
Vi havde inviteret en hel række spændende forfattere på besøg på vores stand. De skulle inteviewes af os - publikum var inviteret til også at stille spørgsmål. Det var meningen, at vi ville filme det til Krimifan.dk, men desværre lå vi på ydrefløjen helt oppe ved siden af scenen. Det betød, at vi ikke havde mulighed for at filme, da lyden fra vores gæster, blev overdøvet af snak på scenen. Pyt med det... vi optog med diktafoner og satser på, at hele herligheden kan høres, så alle læserne på Krimifan, kan få glæde af dem. Personligt skal jeg have renskrevet interviews med Inger Wolf, Jens Østergaard og Chris Carter. Det bliver der forhåbentlig snart tid til :) 
 
En af de forfattere vi havde besøg af på vores stand, var Jussi Adler-Olsen. Hold fast hvor er han en sød, charmerende og ikke mindst imødekommende mand! Glad og smilende hele tiden og gav sig masser af tid til sine maaaaange fans. Selvom jeg ikke er den største fan af hans bøger, så er manden selv da helt fantastisk. Måske jeg snart skulle ta mig sammen og få læst Marcoeffekten :) 
 


Jens Østergaard kom også på besøg. Selvom han netop har udgivet sin 3. bog, så er det ikke mit indtryk, at han endnu har fået slået sit navn ordentligt fast. Det er synd, for det fortjener han. Dygtig forfatter og virkelig sødt menneske. Og så er det nu jeg lige nævner, at han og Anna Grue, spillede Wordfeud imod publikum på Litteratursidens stand... og fik lammetæv :) :) Til deres forsvar skal siges, at de jo kun var to imod en hel flok garvede Wordfeudspillere, så de gjorde det faktisk ret godt. Fedt og anderledes indslag fra Litteratursiden! 
 
Jens Østergaard under sit interview på scenen.

Lørdag aften var vi Krimifanbloggere, blevet inviteret med til den årlige festmiddag sammen med alle forfattere, forlag og hvem der nu ellers deltog. Det var mange og det var en stor oplevelse. Dejlig mad og bagefter drinks i baren. Jeg fik talt med en hel del forskellige forfattere og de var langt fra så uhyggelige som deres bøger. Tværtimod :) 
 
Chris Carter som han så ud, umiddelbart efter vi havde overbevist ham om, at det var en god idé at smage samtlige varianter af Gajol..

Søndag gik det igen løs på standen med interviews og besøg af publikum. Alle var søde og imødekommende og med til, at gøre messen til endnu en uforglemmelig oplevelse. Jeg havde kun 6 bøger med hjem i år. Det var alle nogen jeg fik foræret. Det var ikke fordi der ikke var mange bøger jeg gerne ville købe, men jeg er stadig i det dilemma, at jeg elsker at ha bøgerne i hænderne - får helt lyst til at ae den når jeg ser en bog med et flot omslag, men åh altså, jeg vil faktisk allerhelst læse dem som e-bøger. Når jeg så har læst e-bogen, så ønsker jeg, at jeg havde den i min reol. Specielt hvis det er en god bog eller en af dem jeg har hele serien af i forvejen :) Fjollet.. Jeg glæder mig dog til at læse de mange bøger jeg nu har tilgode og ville ønske jeg havde ferie en måned eller to, som jeg bare kunne bruge på at læse og læse og læse... 
 
Kurt Kragh - tidligere chef for blandt andet rejseholdet og nu forfatter til "At tænke som en morder". Virkelig sød og interessant mand!
 
Tranen kom med slik.. en sød pige fra Gyldendal, kom forbi med slik til os, da vi selv havde glemt at få noget med. Ups - det må vi gøre bedre næste år. Tusind tak til Gyldendal :)

Svenske Carin Gerhardsen kom også forbi. Jeg glæder mig til hendes nye bog "Klaverstemmeren", som udkommer 25. april.

Fornemt besøg af Sissel-Jo Gazan, som er aktuel med "Svalens graf".


Kl 16 søndag, var det slut på Krimimessen 2014. Jeg må indrømme, at jeg på daværende tidspunkt, var ved at være godt brugt. Jeg havde stort set ikke siddet ned hele dagen og var samtidig lidt træt, da det blev halvsent aftenen før. Jeg fik sagt farvel til folk som er gået hen og blevet til gode venner, som jeg nu først ser igen til november på BogForum i Bellacenteret. Lidt vemodigt, men så er der igen noget rigtig dejligt at glæde sig til :) 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar