lørdag den 31. maj 2014

Anmeldelse: Pierre Lemaitre - AlexDen smukke pige Alex, bliver brutalt overfaldet og smidt ind i en varebil, en aften hun er på vej hjem. Hendes overfaldsmand har bygget et lille bitte bur, hvor Alex holdes fanget uden at kunne rette sig op og uden noget særligt mad eller drikke. Hun hejses op under loftet i en øde fabrikshal og her kæmper hun en ulige kamp om livet imod sin overfaldsmand.
Samtidig bliver Kriminalbetjent Camille Verhoeven sat på sagen. Det er ikke den bedste start han får på opgaven, idet han stadig kæmper med sorgen over, at have mistet sin egen kone ved bortførelse og drab. Camille er en meget lille mand i ordets bogstavelige betydning, men han er hård og sej og går målrettet efter en opklaring af sagen.

Bogen er opdelt i 3 dele. Hver del twister historien og den jeg troede var offer, var det ikke alligevel og den jeg troede der var koldblodig og kynisk, havde pludselig min dybeste medfølelse. Kanon god måde at opbygge en krimi på, som jeg ikke er stødt på tidligere i denne form.
Egentlig synes jeg det er en super god bog. Hvis det var muligt at pille dele af den, som forstyrrede min læsning en del, ville den være endnu bedre. For det første er det sproget. Jeg synes ikke det flyder. Sætningerne er bratte og meget anderledes end hvad jeg er vant til at læse. Personernes tanker er rodet rundt imellem hinanden, så det til tider kan være lidt svært at holde styr på dem. Om det kan være fordi bogen er oversat fra fransk, kunne være en mulighed, men under alle omstændigheder synes jeg det ødelagde noget for mig. Jeg synes også der er nogen lidt ligegyldige omstændigheder med i bogen, såsom Camilles afdøde mor og hans kvaler omkring salget af hendes malerier. Det bliver for langt og uden pace og fik mig til at kede mig tilsidst.

Der er dog ingen tvivl om, at selve plottet (hvis man kan kalde det sådan), vil være noget jeg kommer til at tænke over et stykke tid endnu. Grum historie, grum skæbne og jeg håbede til det sidste, at retfærdigheden måtte ske fyldest :)
Det overordnede tema vil jeg ikke nævne, da det vil ødelægge noget af overraskelsen i historien.

4 krimiperler til Alex fra mig 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar