lørdag den 12. marts 2016

Anmeldelse: Karin Slaughter - De smukkeste


For snart mange år siden, læste jeg en bog af Karin Slaughter. Den handlede om en der hed Trent og jeg synes generelt den var temmelig underlig. Siden da, har jeg intet læst af hende, selvom jeg har været fristet fordi så mange taler så varmt om hende. For nylig blev jeg kontaktet af forlaget og spurgt om jeg havde lyst til at anmelde De smukkeste. Den lød spændende og da det samtidig ikke var en del af en serie, sagde jeg ja tak. Dét har jeg ikke fortrudt et sekund.

I De smukkeste møder vi søstrene Claire og Lydia. De har ikke haft kontakt i mange år, da de mistede deres storesøster, som forsvandt sporløst og familien til sidst blev splittet. Da Claires mand bliver slået ihjel, finder hun ubehagelige og meget skræmmende ting på hans computer og hun kontakter sin søster for hjælp. Meget mere vil jeg ikke afsløre, men jeg kan love, at de ting Claire og Lydia finder, overgår enhver fantasi, involverer dødsporno, og så meget uhygge og ubehag at det næsten ikke kan blive værre. De støder på overraskelse på overraskelse og tør efterhånden ikke stole på nogen – hverken det lokale politi eller FBI. Søstrene er på egen hånd og de er oppe imod rendyrket ondskab.

Det her er uden tvivl, en af de bedste bøger jeg har læst i år. Måske en af de bedste bøger jeg har læst i flere år. Den har masser af alt det jeg godt kan lide i en krimi. Den er lige på og rå og der er ikke sparet på de blodige detaljer. Plottet er gennemtænkt og hvad jeg vil kalde intelligent, idét den hele tiden tager nye uventede drejninger og ikke på nogen måder springer over hvor gærdet er lavest. I løbet af den forgangne uge, har bogens handling fulgt mig i tankerne og flere gange har jeg nævnt for venner, familie og kollegaer, at jeg var ved at læse en vanvittigt god bog. På bagsiden står der, at det gør fysisk ondt, at lægge bogen fra sig og det kan jeg godt tilslutte mig.

Jeg er helt blæst bagover af De smukkeste. Suveræn bog som fortjener 6 kæmpestore krimiperler. Den er simpelthen en af de bøger der hører hjemme på enhver must read-krimilæseliste.




Frk. Tines krimitanker er også på Facebook :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar