mandag den 30. september 2013

Har du læst Inger Wolf???


Har du læst Inger Wolf??
Det er et spørgsmål jeg efterhånden har stillet rigtig tit, til rigtig mange mennesker. Jeg stiller det hver gang nogen spørger mig til råds om hvad de skal læse eller hvad de skal købe i gave til andre. Jeg stiller det osse uopfordret til folk i boghandleren, eller i supermarkedernes bogafdelinger, når de går rundt og leder efter krimier at læse. Desværre er svaret næsten altid nej. Og jeg forstår det simpelthen ikke!! Jeg kan virkelig ikke begribe, hvordan det kan være, at en forfatter af en kaliber som Inger Wolf, ikke er blevet mere kendt end hun er. I mine øjne er hun helt klart en af de bedste krimiforfattere Danmark har. Uden at nævne navne, så synes jeg hun slår flere af de mest kendte med flere længder.

Det er selvfølgelig osse en smagssag hvad man er til. Jeg kan godt li, at en krimi er uhyggelig og har et fantasifuldt gennemtænkt plot. Og dét kan Inger Wolf. Det er ikke for sarte sjæle og selvom vi følger en gruppe mennesker i en periode, så bliver det aldrig alt for familiært og følelsesladet. Vi kommer kun lige tilpas ind under huden på hovedpersonerne, så det ikke er dem der kommer til at fylde handlingen ud i stedet for historien. Det kan jeg godt li. Følelser er godt, men de må aldrig overskygge selve krimien. Sådan har jeg det i hvert fald :)
Det var helt tilfældigt at jeg opdagede Inger Wolf. Jeg var oppe at handle og går som altid lige en runde i bogafdelingen. Jeg får øje på Ingers første bog ”Sort sensommer”. Jeg læser bagpå og den lyder spændende og oveni købet foregår den i Århus. Ned i vognen med den. Den viser sig at være så spændende, at jeg var nødt til at ønske mig næste del i serien - "Frost og aske" -  i fødselsdagsgave kort tid efter!
Inger har indtil videre skrevet 6 bøger i serien om Politikommissær Daniel Trokic. Hun arbejder lige nu på bog nummer 7 og hun har lige idag fortalt mig, at det bare kører super godt med skriveriet. Det er jeg glad for at høre, for jeg kan næsten ikke vente til jeg kan få lov at læse mere fra hende. I den kommende bog, skal Trokic til Japan og opklare mord. Jeg ved ikke andet end, at det har noget at gøre med en meget uhyggelig skov, hvor flere hundrede mennesker hvert år går ind og forsvinder. I kan læse mere om det på Inger Wolfs blog på krimifan.dk lige herMin egen favorit af alle Ingers bøger, er den der hedder Hvepsereden. Den får I lige en anmeldelse af her:

Hvepsereden er en af de bedste krimier jeg har læst længe. Den er så velskrevet og gennemført at jeg slet ikke kunne slippe den igen. Nu hvor jeg er færdig med den mangler jeg den. Den har det hele. Den er spændende fra start til slut, den er makaber og detaljeret på den klamme måde, men samtidig på en måde som er med til at skabe uhyggelig stemning. Den lader os følge morderens tanker, men uden at vi kan regne ud hvem han er. Den lader os gætte med hele vejen og lader hele tiden en tvivl tilbage om det nu er den rigtige morder vi (jeg) gætter på - og det er det jo - troede jeg, men blev alligevel snydt. Det hele hænger perfekt sammen og hvis man ikke er til for mange tilfældige sammenfald, så finder man dem bestemt heller ikke her. Bogen er 4. bind i serien om politikommisær Daniel Trokic og hans kollega Lisa Kornelius. Denne gang finder man liget af en teenagedreng. Hans læber mangler og med en syl, har morderen rodet rundt i drengens indvolde. Begge dele imens han stadig var i live. Rundt om liget er der spredt tørrede hvepse. Idet vi følger morderens tanker sideløbende med opklaringen, ved vi osse at denne dreng bare var et forsøg, at der en endnu en dreng der skal have samme tur! morderen øver sig så han kan være klar til sit store værk hvor alt skal ske helt perfekt! Samme aften som mordet på drengen finder sted, hentes en psykiatrisk patient ind på den lukkede. Allerede dagen efter stikker han af derfra. Han har intet alibi og samtidig virker han besat af hvepse. Har han noget at gøre med mordet eller kan han ske at ligge inde med en viden fra fortiden? Jeg kunne slet ikke slippe den bog igen og da den var slut følte jeg næsten en tomhed. Historien blev ved at fylde meget i mig. En af den slags bøger hvor der lige skal gå et par dage før jeg er klar til at gå igang med en ny bog.
 

Der er vist ikke noget at rafle om her – 5 krimiperler!!!!!


Og så lige for en god ordens skyld, så får I lige en kort anmeldelse af efterfølgeren ”Ondt vand” osse:

Jeg havde glædet mig til den bog siden jeg lukkede den forrige, og var lidt nervøs for om den kunne leve op til ”Hvepsereden”, som jeg synes var genial. Men ingen grund til bekymring, for Ondt vand er simpelthen så god. Jeg elsker en gennemtænkt krimi hvor mordene er begået på en anderledes og klam måde, som man ikke har læst om tidligere i andre bøger. Det må man sige er tilfældet her! Og jeg var fanget fra første side. Bogen er spændende fra start til slut. På et tidspunkt, så uhyggelig, at jeg var nødt til at læse lidt flere kapitler før jeg lagde mig til at sove, fordi jeg ellers ville være for bange til at slukke lyset :)
Handlingen: To unge piger bliver fundet mere eller mindre forrådnede i to kufferter under en stendynge i udkanten af Århus. Deres udseende er meget lig hinanden, men umiddelbart er der ingen forbindelse imellem dem. Begge lig har ligget i vand og på begge lig, bliver der fundet Y-formede mærker, som viser sig at stamme fra et dyr. Hvilket dyr, vil jeg ikke røbe her, men virkelig klamt er det! Det varer ikke længe før et 3. lig dukker op og en 4. pige forsvinder.

Ondt vand er 5. del i serien om politikommisær Daniel Trokic og jeg er virkelig glad for at vide, at der kommer en 6. del i serien! Daniel Trokic er troværdig og jeg kan virkelig godt li ham. Jeg kan osse godt li, at vi får lov at følge en lille smule med i hans parforhold og privatliv, uden at det på nogen måde kommer til at fylde.  Bogen er bygget op i små kortere afsnit, som gør det nemt liiiige at snuppe et enkelt mere inden man lægger den fra sig – og det er virkelig en bog der er svær at lægge fra sig :)


5 store krimiperler fra mig :)


 
På billedet ses Inger Wolf på sin egen stand, til dette års krimimesse i Horsens. Hendes seneste bog, "Under en sort himmel" foregår i Alaska, hvilket dekorationerne tydeligt bærer præg af :) Inger har udgivet sine seneste to bøger på eget forlag, men er nu blevet headhuntet af et større dansk forlag, som gerne vil udgive hendes bøger. Jeg håber de kan hjælpe hende til at få den omtale, som jeg synes hun fortjener! Til jer derude kan jeg kun sige "Har du læst Inger Wolf"?? Hvis ikke, så har du noget af det bedste til gode :)

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar