søndag den 1. juni 2014

Anmeldelse: Carin Gerhardsen - Klaverstemmeren


Klaverstemmeren er 5. bog i Hammerby-serien og også denne gang, har Carin Gerhardsen formået at skrive en god og letlæst krimi. Sådan rigtig super spændende og nervepirrende bliver den dog aldrig. Det er lidt ærgerligt, for Gerhardsen har tidligere bevist, at hun er i stand til at skrive bøger som får dig ud på kanten af stolen. 

I Klaverstemmeren, følger vi endnu engang kriminalassisten Petra Westman og resten af det sædvanlige crew. Det er fint, for jeg kan virkelig godt li dem alle sammen, men jeg synes efterhånden det er en svært tynd suppe der bliver kogt på Petras voldtægtssag. Hvorfor trække det sådan i langdrag, frem for skrive en solid krimi som afslører hele balladen og får det ud af verden så vi kan komme videre. Det begynder at grænse til det irriterende.
Når det så er sagt, så var jeg godt underholdt hele vejen. Bogen er god og velskrevet. Nok mest hvad jeg vil betegne som en hyggekrimi. Den starter med fundet af en ung nøgen kvinde. Hun befinder sig i choktilstand foran klaverstemmeren John Gideons dør. Gideon selv, er der ingen spor af. Hans naboer fortæller, at han er kendt for at have mange unge piger på besøg. De lægger ikke skjul på, hvad de mener der foregår i lejligheden imellem klaverstemmeren og de unge piger. Det viser sig, at den unge pige er blevet voldtaget og er meget medtaget. Hun vedbliver, at holde munden lukket omkring hvad der er sket hende. Det bliver Westman og resten af holdets opgave, at finde ud af hvorfor pigen ikke vil tale. Hendes bror har en tidligere dom for netop voldtægt... er det mon den retning holdet skal lede??

Alt i alt en god og velskrevet krimi, men en lille smule langtrukken og med en kende for mange tilfældigheder. Har du læst de forrige 4 bøger i serien, så læs også denne. Jeg glæder mig da også til nr 6 og håber Carin Gerhardsen skruer lidt op for spændingen igen.

3 krimiperler til Klaverstemmeren


Ingen kommentarer:

Send en kommentar