tirsdag den 4. august 2015

Anmeldelse: Harlan Coben - Savner digPå bogens bagside står der:
Kat Donovan er kriminalbetjent og single. Da hun en aften surfer på et datingsite på nettet, falder hun over en profil, der umiddelbart ligner enhver anden, men hun får et chok, da hun nærstuderer det vedhæftede fotografi. Manden på billedet er hendes tidligere forlovede, Jeff, som knuste hendes hjerte - og som hun ikke har set i 18 år. 

Men snart er håb afløst af rædsel, da det går op for Kat, at noget er helt galt. Inden længe er hun inddraget i en efterforskning, som udfordrer hendes følelser for alle, der nogensinde har stået hende nær - og samtidig kommer hun alt for tæt på en koldblodig organisation, som ikke viger tilbage for noget som helst i jagten på sit næste bytte.

Efterhånden som Kat bliver suget ind i mørket bag internettet, må hun mobilisere alle sine kræfter for at overleve - og leve med det hun afslører.

Jeg savner dig, er en ualmindeligt velskrevet bog. Bum sagde det og så hang jeg fast, og det allerede fra første side. Den starter ud med et stille og roligt pace, men hele tiden er der alligevel fart over feltet i handlingen. Da jeg nåede slutningen, blev jeg næsten forpustet af det høje tempo og spændingsniveau! Jeg har ofte efterlyst en helt almindelig hovedperson, som ikke var vred, fordrukken, overnaturligt intelligent eller andet afvigende. Hende har vi her, i form af kriminalbetjenten Kat Donovan. Hun er sød og naturlig og hele vejen igennem en, man ikke kan andet end at synes om. I det hele taget præger autenciteten hele bogen, lige fra persongalleriet til handlingen. Det fik det til at løbe mig koldt ned af ryggen flere gange, for man hører så meget om folk der bliver narret på nettet og får franarret sig penge af falske identiteter. Den her historie går skridtet videre og det værste er, at det er et godt og gennemtænkt plot, som jeg er overbevist om, sagtens ville kunne finde sted, hvis en syg hjerne fik idéen.

Der kører flere sideløbende opklaringsforløb undervejs, for imens Kat forsøger at finde ud af hvad der er blevet af hendes tidligere kæreste og hvor en forsvundet kvinde er blevet af, så ligger det hende samtidig dybt på sinde, at finde ud af, hvem der i sin tid myrdede hendes far. Der er masser af følelser i denne bog, men det bliver aldrig for meget og de bløde dele af historien, bliver opvejet af den voldsomme brutalitet og gru, der også præger bogen meget af tiden.

Der er flere temaer i denne bog, og et af dem bliver opsummeret meget fint hen mod slutningen:
Pas godt på det, du sætter højt. Lykken er skrøbelig. Sæt pris på hvert eneste øjeblik og gør alt, hvad du kan, for at værne om det. Resten af livet er i en vis forstand baggrundsstøj. 

Tankevækkende og suveræn bog, som jeg ikke kan anbefale nok. Jeg glæder mig allerede helt ekstremt, til at fordybe mig i næsten bog fra Harlan Coben. "Seks år" hedder den og udkommer til efteråret.

Mon ikke det fremgår af ovenstående, at Savner dig, napper fuldt hus og 5 krimiperler? :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar